Alanin

Alanin en icke-essentiell aminosyra, det vill säga att en frisk kropp kan producera den för sina egna behov. Det kan dock bli en essentiell aminosyra (vilket innebär att du skulle behöva ett kosttillskott) om din kropp inte kan tillverka det av någon anledning. För att undvika denna brist kan individer med en låg proteindiet eller ätstörningar, liksom de som lider av leversjukdom eller diabetes, behöver ta tillskott av denna aminosyra.alanin Den är känt för att vara en av de primära aminosyrorna som upptäckts och syntetiserades långt innan dess isolering från naturliga källor. Redan på 1850-talet, var denna aminosyra syntetiseras av Adolph Strecker genom kondensation med ammoniak och vätecyanid. Endast 25 år senare runt 1875 upptäcktes alanin i naturliga källor, då i proteiner.

Beta-alanin är också känd för att producera en viss “pirra” du förmodligen kände väldigt om du provat ett pre-workout kosttillskott som innehåller beta-alanin. Aminosyran ökar även immunitet och ger energi till hjärnan och det centrala nervsystemet.

Hittills har varje studie där beta-alanin har kompletterats med mänskliga försökspersoner resulterade i en betydande ökning av muskel karnosin.